Избрани Новини

"Лекар на годината“ за Благоевград е кардиологът д-р Свобода Ловджиева

Кметът подари на д-р Ловджиева икона на Свети Иван Рилски-Чудотворец

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов посети офиса на Българския лекарски съюз в  Благоевград, за да може лично да засвидетелства дълбока благодарност и уважение към лекарите и да ги поздрави за празника на Свети Иван Рилски- Чудотворец, който е покровител на българския народ и патрон на българските лекари.
„Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия, за която човек трябва да се чувства призван. Медицината не е обикновено образование, което трябва да се завърши, за да се придобие специалност, тя е усещане, дълг и начин на живот.
Бъдете все така отдадени на своите пациенти и нека силите, съпричастността, търпението и любовта към хората никога не Ви напускат. Вашите огромни усилия гарантират запазването на най-висшата ценност - човешкия живот. Не спирайте да дарявате надежда на онези, които наистина имат нужда от Вас.
Продължавайте със сърце и душа, с професионализъм и всеотдайност, да служите на хората и да оправдавате очакванията на своите пациенти.
Днес повече от всякога, искам да Ви благодаря за упоритата работа, безсънни нощи, себеотдаване и ежедневната борба за победата на живота.
Желая Ви здраве, стремеж към усъвършенстване, сила и енергия в живота!“, пише в поздравителния си адрес към благоевградските лекари инж.Румен Томов.
Празникът днес Лекарският съюз отбеляза в изключително тесен кръг, без тържествена част, заради трагедията, сполетяла тримата медици от област Благоевград.
С едноминутно мълчание благоевградските лекари почетоха паметта на тримата си колеги, загубили битката с Ковид-19.
Българският лекарски съюз в Благоевград отличи с приза „Лекар на годината“ за Благоевград кардиолога д-р Свобода Ловджиева.
Кметът подари на д-р Ловджиева икона на Свети Иван Рилски-Чудотворец с пожелание светецът да я закриля и пази, за да може още дълги години да помага на своите пациенти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов