Избрани Новини

Съдът в Кюстендил отхвърли жалбата на екосдружение и граждани за ТЕЦ "Бобов дол"

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд

Административният съд в Кюстендил отхвърли като неоснователна жалбата на Сдружение "За Земята – Достъп до правосъдие" срещу решение на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околна среда София за издаване на комплексно разрешително на оператора ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, за експлоатация на горивна инсталация за производство на електрическа енергия и инсталация за производство на водород, при условията на комплексното разрешително на централата. Това съобщиха от съда, предаде БНР.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.
Освен екологичната организация, комплексното разрешително беше атакувано пред съда и от близо 100 жители на общините Бобов дол и Дупница. Те настояваха да бъде отменено комплексното разрешително, издадено от Изпълнителната агенция по околна среда, даващо право на ТЕЦ-а да гори отпадъци, без да се сочи какви по вид са те и без да бъде променяна горивната инсталация, пригодена за горене на въглища.
От доказателствата по делото и заключенията на вещите лица безспорно се доказва, че  централата представлява инсталация за съвместно изгаряне на отпадъци. Комплексното разрешително е издадено именно за такава инсталация за съвместно изгаряне на отпадъци, пише в решението на съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)