Банско посреща зимния сезон с лаборатория за PCR тестове - blagoevgrad.utre.bg

Банско посреща зимния сезон с лаборатория за PCR тестове

21 октомври 2020, 16:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Резултатите от пробите ще излизат в рамките на два часа

В Банско ще бъде разкрита лаборатория за PCR тестове. Резултатите от пробите ще излизат в рамките на два часа. Идеята е чуждите туристи, които трябва да представят документ за отрицателен тест, прибирайки се у дома, да имат тази възможност на място, съобщи БНР.

Лабораторията ще се ползва и в случаите на проявени симптоми на коронавирус.

Носенето на маски на открито вече е задължително в зимния курорт Банско. Общинският оперативен щаб прие пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса и сигурността на туристите през зимата.

Във всички обществени сгради и магазини се контролира изискването за дистанция и дезинфекция както на помещенията, така и на хората, влизащи в тях.

В момента общината договаря с туристическия бранш наемането на малък семеен хотел или къща за гости за карантиниране на туристи, дали положителна проба или контактни с такива лица.

За да се избегне струпването на хора пред кабинковия лифт, ще бъде открита и постоянна линия за извозване на скиорите в планината, при спазване на всички противоепидемични мерки. Редуциран е броят на хората в кабината и седалковите лифтове. Карти за ползване на съоръженията в ски зоната ще се продават и от специално монтирани в града автомати.Коментари (3)

Потребител
Иван
В Банско винаги са с поне две крачки пред конкуренцията!
22 октомври, 16:46 ч.
Потребител
Георгиев
Ясно е, че в Банско вече взимат всички възможни мерки, за да има нормален ски сезон! Все пак предстои и ново издание на Световната ски купа там!
21 октомври, 17:34 ч.
Потребител
аз
по-добре така и със сезон все пак
21 октомври, 16:15 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета