В Банско стартира "Детско полицейско управление" - blagoevgrad.utre.bg

В Банско стартира "Детско полицейско управление"

23 октомври 2020, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

В тренировъчно занятие по противопожарна безопасност се включиха 250 ученика

През тази учебна година в НУ „Св.Паисий Хилендарски“ - Банско стартира „Детско полицейско управление“ – съвместна инициатива на училището с РУ-Банско, която цели децата още от малки да разберат какви са задълженията и отговорностите на полицаите. Децата се обучават как да се справят с агресивното поведение, какво се прави за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации, какво е лична защита и оказване на първа помощ, какви са правилата за движение по пътищата.
С особено голям емоционален заряд беше и проведеното преди няколко дни тренировъчно занятие по противопожарна безопасност, в което се включиха 250 ученика, техните учители и помощен персонал в началното училище. Благодарение на отличната предварителна подготовка, децата успяха да освободят сградата на училището за две минути след подадения сигнал.
Служителите на Районна служба ПБЗН - Банско предизвикаха в децата огромен интерес с демонстрация на гасене на пожар и с разглеждане оборудването на пожарникарите и пожарните коли.Коментари (1)

Потребител
Георгиев
В Банско винаги са първи и оригинални!
23 октомври, 18:08 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета