Избрани Новини

Намаляват нарушенията на мерките срещу коронавируса в Благоевград

Проверяват се търговските обекти, обществените места и транспорт

Заради нарастващите случаи на коронавирус в Благоевград, от сряда Районната прокуратура започна денонощни проверки за спазване на въведените противоепидемични мерки, информира БНР.

Проверяват се търговските обекти, обществените места и транспорт.

Проверките се извършват от прокурорите, съвместно с представителите на контролните органи, на които това е възложено със закон.

При първите проверки, извършени на 21 октомври, са съставени 9 акта и 11 констатации. При последната проверка, извършена в петък вечер, съставените актове за нарушения са 6. Това каза за Радио Благоевград районният прокурор Борислав Ковачки.

Той уточни, че снощи проверки не са правени, тъй като усилията на инспекторите от Регионалната здравна инспекция са били насочени към Петрич, където е имало информация за три планирани сватби, които обаче не са се състояли.

Според Борислав Ковачки, въпреки че проверките не намаляват, от ден на ден нарушенията стават по-малко. „От вечер на вечер хората стават все по-дисциплинирани. Или ние не можем да ги хващаме, или те се крият по-успешно. Статистиката на заболеваемостта ще покаже кое е вярно“, коментира районният прокурор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов