Избрани Новини

Наркомани и дилъри закопча полицията в Пиринско

Проведе се акция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества

От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

- На 23.10. в с.Генерал Тодоров, община Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е извършена проверка на къща и прилежащо към нея дворно място, обитавани от двама мъже на 20 и 30 години от селото. Намерени и иззети са около 140,84 грама канабис и около 0,39 грама амфетамин. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

- Около 23:00 часа на 24.10. в Кресна от полицейски служители на РУ-Сандански е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 37-годишен мъж от града. В хода на проверката е намерено и иззето найлоново пакетче, съдържащо около 0,64 грама кокаин. Водачът на автомобила е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

- Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 22-годишен от гр.Гоце Делчев. При извършена около 21:50 часа на 25.10. в района на ул.„Драма“ в града проверка на лицето, в него е намерена и иззета около 0,6 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. За случая е уведомена РП-Гоце Делчев.

- От полицейски служители на 02 РУ-Благоевград около 15:20 часа на 25.10. в местността Нивото, землище на с.Полето, община Симитли, е проверен лек автомобил „Пежо“ с 24-годишен водач от с.Железница. В 19-годишен пътник в автомобила от с.Железница е намерен и иззет найлонов плик, съдържащ около 40 грама канабис. Младежът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 24.10. около 21:20 часа на ул.„Октомврийска“ в Симитли от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е спрян за проверка лек автомобил „Волво“ с 26-годишен водач от града. С техническо средство е установено, че водачът шофира след употреба на наркотични вещества, а при направения му личен обиск е намерена и иззета около 1,1 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. По случая е образувано бързо производство.

- В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления, свързани с наркотици в учебните заведения и около тях, около 11:30 часа на 23.10. в района на ученическо общежитие в гр.Сандански от полицейски служители на РУ-Сандански са проверени трима непълнолетни младежи от града. Намерени и иззети са около 0,81 грама канабис и електронна везна. При последващи процесуално следствени действия, около 12:20 часа на същата дата е проверен частен дом в гр.Сандански, обитаван от 26-годишен, където са открити електронна везна и около 25,47 грама канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)