Избрани Новини

Направете си снимка за спомен в Разлог!

Създадоха нова атракция - рамка за снимки

Сред красивата есенна палитра на езерото в Разлог, където жителите и гостите могат да почувстват и историята, и природата, и хората, създадоха нова атракция - рамка за снимки.

Паркът в Разлог съсредоточи много природни и човешки забележителности. Една от най-големите е мраморната композиция на скулптора Асен Ботев - реплика на древен слънчев български календар, намерен от иманяри в землището на Разлог през 70-те години на 20 век. Календарът е резултат от хилядолетните наблюдения на предците ни в стремежа им да се ориентират във времето и пространството. Българите използват календара от дълбока древност до края на 19 век. Археологическата находка от Разлог е датирана към 8 век сл.Хр. и представлява единственото пълно и запазено изображения на древния български календар, намерено и произхождащо от земите на днешна България. Календарът е един от най-точните и това е принос на българите към световната култура.

Тук са „Вратите на Разлог“ – високохудожествени произведения, резултат от международен пленер. Сред езерото може да се види „Влюбената двойка“ - композиция на художника Йордан Йорданов и др.

Рамката е възможност за всеки, възхитил се на парка, да запечати неговата красота в снимка.
Природа, история, изкуство...
Неслучайно езерото е обичано и посещавано от жителите и гостите на Разлог, което го превръща в автентична туристическа дестинация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов