Избрани Новини

Община Белица спечели още един проект

Общината е сред 10 одобрени проекти в Норвежката програма и НСОРБ

Избрани са 10-те концепции за местно икономическо развитие, които ще получат финансиране за реализация по проекта ГАЛОП. Приключи оценката на представените 41 концепции за местно икономическо развитие, с които общините кандидатстват за подкрепа по № BGLD-1.002-0001 „Растеж чрез активизиране на местния потенциал – ГАЛОП”, изпълняван от НСОРБ. Междуведомствената комисия, която включва освен представители на Сдружението, експерти от Норвежката асоциация на местните и регионални власти, от програмния оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2014 – 2021 г. и Националното координационно звено към администрация на Министерския съвет, селектира 10-те предложения-финалисти. Те ще имат възможност да получат финансова подкрепа за реализиране на своите концепции за местно икономическо развитие.
Информация за класираните концепции можете да видите на сайта на НСОРБ https://www.namrb.org/izbrani-sa-10-te-koncepcii-za-mestno-…

Община Белица в партньорство с Народно читалище "Георги Тодоров1885" са в 10 одобрени проекти в Норвежката програма и НСОРБ - Проект ГАЛОП. Темата на проекта е създаване на предприятие за занаятчийски продукти и сувенири, малка туристическа съпътстваща инфраструктура и други, свързани с местната икономика (туризъм, дърводобив, земеделие и тъкачество). Ще се осъществява съвместно от местните власти, културните институции, управлението на природен парк "Рила", местния  бизнес в областта на туризма и дървопреработката.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)