Избрани Новини

От днес се отваря прием по de minimis за реализация на българско говеждо месо

Бюджетът на помощта е 1,5 млн.лева

От днес до 25 ноември 2020 г. се отваря прием по схемата de minimis на животновъди за покриване на разходите за клане, транспорт и административни документи в сектор „Говеждо месо“. Бюджетът на помощта е 1,5 млн. лева. Средствата ще бъдат изплатени до 13 декември.
Финансовата подкрепа има за цел да подпомогне родните производители да реализират отгледаните от тях говеда при въведеното извънредно положение у нас заради пандемията от коронавирус (COVID-19).
Говедата, предназначени за клане следва да са отглеждани поне 6 месеца до датата на клане в стопанството на земеделския стопанин, кандидат по помощта. Те трябва да бъдат продадени от стопанството директно на кланица за клане, заклани на ишлеме или в собствения кланичен пункт на земеделския стопанин. Необходимо е продадените и заклани животни да бъдат на възраст от 12 месеца включително до навършване на 24 месеца. Помощта се предоставя за животните, заклани и реализирани в периода 1 август – 18 ноември 2020 г. Размерът на подпомагането е до 150 лв. на заклано говедо.
Указанията по схемата са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)