Избрани Новини

Удължават сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи

Така ще се ограничи струпването на голям брой хора в офисите на областните дирекции

Поради усложнената епидемиологична обстановка в страната, Държавен фонд „Земеделие“ взе решение за удължаване на сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи. Така ще се ограничи струпването на голям брой хора в офисите на областните дирекции. За да могат всички желаещи да подадат документи и да се осигури безопасност на кандидатите, сроковете се променят както следва:
- Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период – ОД на ДФЗ приема заявления от 12 октомври до 10 ноември, а отчитането ще става до 20 ноември.
- Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете за 2020 – ОД на ДФЗ приема заявления до 10 ноември.
- Помощ de minimis за земеделски стопани, отглеждащи крави и/или юници и/или биволи, овце майки и/или кози майки (втори прием) – ОД на ДФЗ приема заявления от 20 октомври до 16 ноември.
- Помощ de minimis за земеделски стопани отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза (втори прием) – ОД на ДФЗ приема заявления от 26 октомври до 16 ноември.
- Помощ за подкрепа за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи дейност в първичното селскостопанско производство за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19 – ОД на ДФЗ приема заявления от 8 октомври до 10 ноември.
Указания по схемите за държавна помощ са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие“ в секция „Държавни помощи“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)