Избрани Новини

Бившият гард на братя Галеви Васил Капланов остава в ареста

Съдът отхвърли молбата му за по-лека мярка за неотклонение

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева, остави без уважение молбата на Васил К. чрез неговия адвокат Ивайло Алексиев за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека или за освобождаването му от следствения арест без мярка за неотклонение.
Съдът счете, че и към този момент е налице, с достатъчна степен на вероятност обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на посоченото престъпление, както и че има реална опасност да се укрие и да извърши престъпление.
Васил К. е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.
В мотивите си съдът посочва, че обвиняемият, макар и освободен от наказателна отговорност и с наложено административно наказание глоба, е извършил престъпление от същия раздел на НК - „Престъпления против личността“, по който се води и настоящото досъдебно производство. Срещу Васил К. има и още едно висящо досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, пише още в мотивите на съда. Видно от материалите по досъдебното производство, е извършена съдебно - медицинска, дентална експертиза и е назначена съдебно-психиатрична експертиза, която цели да провери дали пострадалия свидетел е преживял стрес.
Според обвинението, на 31.08.2020 г. около 20, 10 ч. в Дупница при кореспонденция Васил К. се е заканил на Д.Н. с престъпление против неговата личност – с убийство, с думите „Децата ти ще останат сираци“. И това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. За престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов