Избрани Новини

Здравният министър започва проверки в болниците

Тази седмица влизат електронните направления за тестове

От днес министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов започва проверки в болниците в страната, които отказват да разкрият легла за болни от COVID-19. Инспекцията ще обхване и частните, и държавните лечебни заведения, припомня БНР.

„Всички, които отказват да разкрият легла - частни, държавни, след това ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения“, заяви министърът.

В Народното събрание вече е внесена законова промяна, според която болници, които откажат да разкрият легла за лечение на пациенти с коронавирус, да не бъдат финансирани със средства от НЗОК.

Министерството на здравеопазването обмисля и вариант, при който в транспортирането до здравни заведения на пациенти с COVID -19 да се включат и частни линейки. Очаква се днес министър Ангелов да се срещне с техните собственици.

До края на седмицата се очаква да стане възможно личните лекари да издават електронно направление за PCR изследване.

Също от днес служители на МВР, обучени за оказване на долекарска помощ и микробуси на ведомството ще помагат на екипите на столичната Спешна помощ при транспортирането до здравни заведения на пациенти с COVID-19.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов