Въвеждат вечерен час за заведенията в община Петрич - blagoevgrad.utre.bg

Въвеждат вечерен час за заведенията в община Петрич

02 ноември 2020, 11:03 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Петрич

    Увеличават се заболелите от коронавирус

Удължават се до 15 ноември допълнителните противоепидемични мерки

Въвежда се вечерен час за заведенията в община Петрич. Удължават се до 15 ноември  допълнителните противоепидемични мерки.

Предложението е на Общинския оперативен щаб в Петрич и е на база на данните за тревожен ръст на диагностицирани с Ковид 19.

За периода от 26 октомври до 31 октомври в община Петрич са регистрирани нови 115 случая на носители на инфекцията, при 60 регистрирани през предходната седмица, 175 са случаите за период от 14 дни. Увеличава се и броят на нуждаещите се от хоспитализация. Към днешна дата на лечение в база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ са настанени 47 пациенти - Вътрешно отделение - 18, Инфекциозно – 12, Неврологично – 12, ОАИЛ - 5. Епидемичната картина в община Петрич се допълва от диогностицирани и карантинирани в образователната сфера - 1 ученик, 10 учители и една медицинска сестра. Поставени в задължителна карантина са 4 учители, 44 ученици и 4 непедагогически персонал.

В тази връзка Общинския оперативен щаб предлага на РЗИ - Благоевград и Областния  оперативен щаб:

Да бъде удължен до 15 ноември срокът на действие на въведените по-рано временни допълнителни мерки в община Петрич;

Да влезе в сила и нова мярка - намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, кафе-сладкарници, барове, детски кътове и клубове) - до 22:30 часа, като мярката влиза в сила от 3 ноември до 15 ноември;

Да бъдат поставени допълнителни напомнящи табели за ползване на предпазни средства и спазване на дистанция в Гробищен парк-Петрич на Архангелова задушница;

Да бъде засилено присъствието на служители от Общинска охрана с цел съдействие при контрол на противоепидемичните мерки;

Да бъде засилен контролът от страна на Община Петрич, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и създадена организация за изпълнението на противоепидемичните мерки.

Заседанието на Общинския оперативен щаб в Петрич се проведе онлайн.Коментари (1)

Потребител
Ради
След този взривоопасен коктейл от : глобална здравна пандемия, икономическа криза, политическа несигурност и нарушен образователен процес, е време, в което да се отказва помощ на бизнеса от страна на държавата.
02 ноември, 21:38 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета