Избрани Новини

Наградиха учениците, участвали в конкурса за народните будители

В него взеха участие ученици от всички училища на Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, д-р инж. Василиса Павлова връчи наградите на победителите от конкурса-рецитал по повод 1-ви ноември, Деня на народните будители.
Община Благоевград и учениците от Детския парламент към нея организираха конкурса. В него взеха участие ученици от всички училища на Благоевград, разделени в две възрастови групи - от V до VIII клас и от IX до XII клас.
Д-р инж.Павлова приветства всички млади таланти: “Много се радвам, че въпреки времената, в които живеем, вие успяхте да се включите в една инициатива, организирана съвместно с Детския парламент. Те не се отказаха и с иновативност, технологии и усилия успяха в новото време и новите предизвикателства да организират това интересно събитие във връзка с най-светлия български празник, Деня на народните будители. Поздравявам Вас и Вашите учители за това, че са успели да Ви мотивират да участвате и с това да допринесете за почитането на българските възрожденци, ценности, история и култура. Поздравявам Ви за участието в този конкурс и приетото предизвикателство.“
Председателят на Детския парламент Димитър Борумов влезе в ролята на водещ на събитието. Всички ученици получиха грамота за участие, а най-отличилите се бяха наградени:

Две първи места за Карина Терзийска и Камена Иванова, които получиха електронни книги и грамоти;
Второ място - Мария Мездричка – ваучер за книга и грамота;
Трето място - Атанас Божурски- ваучер за книга и грамота;

Специалната награда на Детския парламент - електронна книга и грамота, получи Ана-Мария Миладинова.

Журито, оценило победителите, в състав Любима Димитрова, Албена Чобанова и Кирил Кирилов получи благодарствени писма от кмета на общината инж.Томов, а председателят на Детския  парламент се сдоби и със специална награда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов