Обичаният певец Градевеца изгуби битката с COVID-19 - blagoevgrad.utre.bg

Обичаният певец Градевеца изгуби битката с COVID-19

04 ноември 2020, 12:32 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    YouTube

    Поклон пред паметта му!

Димитър Димитров-Градевеца десетилетия наред радваше с македонските народни песни

Скръбна вест потресе Благоевград и почитателите на македонската песен. Поредна жертва на COVID-19 стана известният благоевградски певец Димитър Димитров-Градевеца. Той е починал тази сутрин след усложнения от коронавирус. Лекувал се е в тубдиспансера в Благоевград, където е бил приет с двойна бронхопневмония.

Тази сутрин внезапно му е прилошало, припаднал и издъхнал на място в болничната стая. Предполага се, че причината за смъртта е инфаркт.

Димитър Димитров-Градевеца десетилетия наред радваше своите фенове с македонските народни песни, които изпълняваше. Обичаният изпълнител подготвяше и нов албум с позабравени народни песни.    

Легендарен изпълнител, бизнесмен и ресторантьор, Градевеца е познат в целия регион.     

Той смяташе, че различните видове изкуства са естествен посланик за мир и добросъседство на Балканите и не криеше доброто си отношение към македонските изпълнители.

Поклон пред паметта му!Коментари (1)

Потребител
Сийка Апостолова
Жалко за прекрасния човек и изпълнител на толкова хубави песни.Той грееше,когато пееше,създаваше настроение ."Родина"ще обеднее,ще обеднее Благоевград,Ще обеднееме ние неговите почитатели.Сбогом и лек път в отвъдното.ПОКЛОН!
05 ноември, 18:55 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета