Избрани Новини

За Коледа' 2020 Русе ще грейне със 785 празнични фигури и 6600 метра гирлянди

Започна подготовката за Коледните празници в Русе.

До началото на декември ще приключи полагането на светеща коледна украса в града от общинското предприятие „Русе арт“.

Интересен факт е, че Русе е едно от малкото населени места, където украса се поставя не само в центъра, но и в кварталите. През годините периметърът на коледната украса поетапно се разширява и обновява, като са добавени и кварталите „Дружба“ и „Чародейка“.

Тази година украсата ще бъде допълнена с нови 72 коледни елемента.

Кварталите „Родина“ и „Здравец“ ще бъдат по-красиви благодарение на новите светещи гирлянди по ул. Чипровци - от кръговото кръстовище с ул. Шипка до ул. Тича и по бул. Липник - от зала Арена Русе до ул. Иван Ведър.

Украса с 12 нови елемента, изработени от френска фирма, ще бъде разположена и на новия кей. С такива ще бъдат допълнени и коледните светлини по  бул. „Придунавски“.

Русенци ще могат да се насладят и на традиционния коледен базар, който е с ново местоположение - площад „Св. Троица“. Този път визията му ще е различна - коледна арка, светещ надпис, ефектно осветление, коледен кът и украсени павилиони.

Всички елементи са LED и имат най-висока степен на влагозащита.

Пред сградата на Община Русе се монтира 13-метрова обемна, светеща елха, както и Коледен кът с 10 обемни коледни фигури – Дядо коледа, Снежанка, шейна, джудже, снежен човек, еленчета, трон, подарък и кутия за писма.

Срещу хотел „Дунав“ отново ще бъде монтирана Коледната Светеща сфера с височина три метра - тип „Топка за елха“, а пред ледената пързалка ще бъде оформен малък коледен кът с обемни топки и 5-метровата светеща елха.

В пространството срещу Градските хали ще бъде аранжиран коледен кът от Коледна светеща елха - тип „Пирамида“, Коледен светещ подарък и сфера.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов