Избрани Новини

Козевъди и овцевъди получиха над 24 млн.лв. по ПНДЖ 3

Ставката за плащане за едно животно е в размер на 37,93 лв.

ДФ „Земеделие“ преведе над 24 млн.лв. (24 174 449 лв.) на 5 835 животновъди, заявили схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3), за Кампания 2020. Ставката за плащане за едно допустимо за подпомагане по ПНДЖ3 животно е в размер на 37,93 лв. и е определена със заповед на министъра на земеделието, храните и горите.
Фонд „Земеделие“ имаше готовност да изплати субсидиите по схемата още на 26 октомври, както беше заложено в индикативния график, но се наложи да се изчака актуализацията на данните за животните в системата ВетИС на БАБХ.
Право на подпомагане по схемата за преходна национална помощ за овце-майки и за кози-майки имат кандидати, които отглеждат в стопанствата си 50 или повече животни и отговарят на изискванията на чл. 39 от НАРЕДБА № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.
Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г., като максималния бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за посочената година.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)