Гърция въвежда пълна карантина до края на месеца - blagoevgrad.utre.bg

Гърция въвежда пълна карантина до края на месеца

07 ноември 2020, 01:36 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

От днес сутринта влиза в сила, ще продължи 3 седмици

От 06:00 часа в събота до 30 ноември в Гърция ще бъда наложена пълна карантина. Както и по време на първата карантина, придвижването на гражданите ще бъде възможно само по конкретен повод и само с предварително изпратено СМС съобщение. Отворени ще останат детските градини, забавачките и основните училища.

Отворени остават супермаркетите, аптеките и бензиностанциите.

Затварят се средните училища, университетите, магазините, фризьорските салони, фитнесите, кафенетата и ресторантите.

По време на днешната пресконференция премиерът Кириакос Мицотакис и ръководителят на епидемиологичната комисия към Министерството на здравеопазването проф.Сотирис Циодрас съобщиха новите мерки за справяне с кризата, отбелязва БГНЕС.

Новото затваряне е вследствие драстичния ръст на броя на новозаразените в рамките на денонощие, както и на броя на пациентите, включени към апарати за белодробна вентилация и натиска върху здравната система.

Мицотакис заяви, че през последните пет дни има агресивен ръст на новозаразените, по-точно „почти 10 000 случая за пет дни”. Освен това се е увеличил и броят на хоспитализираните пациенти. „Трябва да спрем тази вълна”, категоричен е премиерът.

По-късно през деня днес ще се проведе съвместна пресконференция на Мицотакис и Циодрас, на която министърът на финансите ще представи пакет от мерки за икономическа подкрепа. Очаква се да бъде внесено и разяснение за начина на прилагане на мерките. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета