И на Архангелова задушница Кухнята за бедни раздаде храна - blagoevgrad.utre.bg

И на Архангелова задушница Кухнята за бедни раздаде храна

08 ноември 2020, 09:48 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Фейсбук

Дежурните 180 порции включваха агнешки курбан, хляб и шоколадови вафли

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите ни съграждани. "Днес, на Архангелова задушница, сборният ни екип приготви агнешки корбан. Дежурните вече 180 порции включваха още хляб и шоколадови вафли. Започнахме дежурството в 6 ч. и бяхме готови в 10 ч., като веднага стартирахме раздаването. Това възпрепятства събирането на хора и образуването на опашка. Към 12 бяхме готови и направихме добро почистване на плота и пода. Дезинфекцирахме пространството около храма. Екипът беше отличен, благодаря!" - споделиха организаторите.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета