Избрани Новини

"Животът през моя обектив" - една нетипична изложба в Банско

Фотографиите са дело на млади хора с интелектуални затруднения

На 11-ти ноември, в деня на чудотвореца свети Мина, в пространството пред читалище „Никола Вапцаров” в Банско се открива изложбата „Животът през моя фотообектив”. Фотографиите са дело на млади хора с интелектуални затруднения.
Масово като общество не сме свикнали да мислим за хората с интелектуални затруднения като за хора с творчески заложби. Традиционно организираме дарения и благотворителни базари с определена кауза, базари, чрез които изразяваме съпричастност към проблемите им... И трудно ги виждаме като творци. Изложбата е един от малкото опити да се погледне на хората с увреждания през възможностите им, през творчеството.
В продължение на 6 месеца потребителите на Дневните центрове за деца и младежи с увреждания „Здравец”, Защитени жилища 1, 2, 3 и 4 с подкрепата на фотограф-консултант и специалистите в социалните услуги се обучаваха на фотография и представиха себе си и своите творби в интернет пространството.
Инициативата е заключителна част от проекта „Животът през моя фотообектив”, реализиран от сдружение „Избор” и с подкрепата на Община Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)