За първа седмица положителните тестове за COVID-19 показват леко задържане - blagoevgrad.utre.bg

За първа седмица положителните тестове за COVID-19 показват леко задържане

12 ноември 2020, 16:38 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МЗ

    Няма недостиг на лекарствени продукти

Наблюдава се трайна тенденция за повишаване на излекуваните

“Наблюдава се трайна тенденция за повишаване на излекуваните  на дневна база пациенти с COVID-19 в страната. От понеделник до днес те са 2 306 души, а от четвъртък до четвъртък броят им е 4 767, т. е. близо 5 000 души в рамките на една седмица. Заетостта на леглата за консервативно лечение на COVID-19 на национална база е 40%, а на тези за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи, е 23%", съобщи министърът на здравеопазването проф.Ангелов на седмичния брифинг.

България се нарежда на 14-то място по заболеваемост от 31 страни от Европейски съюз, Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство и на седмо място по смъртност.

Няма недостиг на лекарствени продукти в страната. Още вчера са пристигнали и вече са разпределени 4300 флакона Ремдесивир.

В страната има достатъчни количества нискомолекулярни хепарини. Създадена е организация, с която да се осигурят лекарства за бременните жени, които днес ще бъдат раздадени по аптеките. Лечебните заведения са напълно обезпечени с медикаменти и лични предпазни средства, подчерта проф.Ангелов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета