Избрани Новини

Ремонтират сградата на Архива в Благоевград

Ще бъдат въведени пакет от енергоспестяващи мерки

Община Благоевград стартира изпълнението на строително-монтажните работи на сградата на Държавна агенция „Архиви“, която е разположена на ул. „Арсений Костенцев“ № 2 в Благоевград. Разрешението за строеж е влязло в сила и е издаден протокол № 2 от 9.11.2020 г. за откриване на строителната площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

По проекта се предвижда да бъдат въведени пакет от енергоспестяващи мерки - обновяване на фасадите, подмяна на дограмата, ремонт на общите части и санитарните помещения, подмяна на отоплителната инсталация, осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания и др., което ще доведе до намаляване на енергийното потребление и постигане на по-чиста околна среда в дългосрочен аспект.
Общата стойност на проекта е 438 975, 97 лв., срокът за изпълнение е 12 месеца, безвъзмездната финансова помощ е със средства, осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., процедура № BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)