Сандански е избран за "Европейски град на спорта 2021“ - blagoevgrad.utre.bg

Сандански е избран за "Европейски град на спорта 2021“

13 ноември 2020, 15:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Сандански

Асоциация "ACES EUROPE“ му даде висока оценка по всички категории

Със своята активност и добра спортна инфраструктура, Сандански спечели престижната титла „Европейски град на спорта 2021“. Подкрепата на спортните клубове, разнообразният спортен календар и амбициозните бъдещи планове впечатлиха оценителната комисия от Асоциацията „ACES EUROPE“, които дадоха висока оценка по всички категории за кандидатурата на Сандански.

Само преди месец кметът на община Сандански Атанас Стоянов представи кандидатурата на онлайн заседание пред оценителната комисия на „АCES EUROPЕ“, в състав генералният секретар на „ACES EUROPE“ - Хуго Алонсо (Исп), вицепрезидентът Джон Суонсън (Шот) и членовете на Управителния съвет Берислав Чижмек (Хър) и Паскуал Алфиери (Ит), плюс представителите в България - Анатоли Илиев и Дамян Диков.

Представена бе и богатата спортна история на града, изявените спортисти и техните значими постижения в различните спортове. А уникалният климат и природа, разгръщайки потенциала за целогодишно практикуване на почти всички видове спорт, допринесоха за високото отличие на слънчевия град.

„ACES EUROPE“ всяка година от 2001 г. насам определя Европейска столица и Европейски град на спорта във всички страни на Европейския съюз. Самото връчване на титлата по традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейския парламент в Брюксел в края на ноември всяка година. Поради сложната здравна обстановка тази година церемонията е насрочена за януари 2021 г.

За Сандански е изключителна чест, че за първи път печели титлата Европейски град на спорта. Титла и признание, които ще донесат много ангажименти, но и изключителни възможности за развитието на спорта в общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета