Избрани Новини

Срещу "Подписка" пуснаха сина на Капланов

Той е обвиняем за умишлено повреждане на лека кола, собственост на Янек Миланов

Мярка за неотклонение „Подписка” по отношение на 20-годишния Н.К., определи РС – Дупница. Той е привлечен от прокуратурата като обвиняем за умишлено повреждане на чужда движима вещ- лек автомобил „Пежо 208”, собственост на Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника, и срязана задна дясна гума – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК. Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07.05.2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв. Представителят на държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а адвокатът на обвиняемия пледира да не бъде налагана никаква мярка за неотклонение.

Не са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По отношение на обоснованото предположение, че Н.К. е извършител на посоченото деяние, има само индикация за това. Обвиняемият е неосъждан, студент е и работи. Няма данни за реална опасност той да се укрие или извърши престъпление, се казва в мотивите на съдия Ели Скоклева. Още повече, че става дума за престъпление, извършено през месец май, като разследването по него е било спирано и впоследствие отново възобновено. По смисъла на Наказателния кодекс, това престъпление не е тежко.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Н.К. е взета мярка за неотклонение „Подписка”, подлежи на обжалване и/ или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)