Избрани Новини

Нова пристройка на два етажа ще бъде изградена към ДГ "Здравец“ в Петрич

Ще бъдат разкрити две нови предучилищни групи

Община Петрич защити проектното си предложение за изграждане на допълнителна пристройка към ДГ „Здравец“ по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ 2020 -2022 г.
Стойността на безвъзмездното финансиране по проекта, което ще получи Община Петрич, е 599 964 лв. Проектът предвижда проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на пристройка от два етажа към съществуващата сграда на детската градина с цел разкриване на две нови предучилищни групи - по една на етаж. Проектното предложение включва необходимото оборудване и обзавеждане на новооткритите групи, както и обособяване на зона за спорт и игри на открито за допълнителните групи в двора на детската градина.

С приемането на задължително предучилищно образование да бъде от 4-годишна възраст се подхожда към намирането на дълготрайно решение, което да бъде целесъобразно и да даде възможност да бъдат открити нови предучилищни групи в Петрич. В тази връзка проектът на Община Петрич цели именно да бъде намален недостигът на места в детските градини, функциониращи на територията на града, да бъде осигурен достъп на всички деца до предучилищно образование в общински детски градини. Планираната продължителност на проекта е 22 месеца, а прогнозно строителството трябва да започне през месец април догодина.
През изминалите пет години Община Петрич целенасочено работи за благоустрояване на базата в сферата на предучилищното и училищно образование чрез изготвяне, кандидатстване и реализация на проекти с външно финансиране. Предстои пълно обновяване и подмяна на съоръженията за игра в двора на ДГ „Слънце“ също по проект на стойност 300 хил.лв.
Ангажиментът на местната власт е да се търсят възможности за цялостно обновяване на дворните пространства поетапно в детските заведения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов