Избрани Новини

72-ма са новозаразените с коронавирус в Кюстендилска област

В община Дупница - 33, Кюстендил - 25, Бобов дол - 4, Кочериново и Бобошево - по 3, Рила и Сапарева баня - по 2

За изминалото денонощие 72-ма са новозаразените с коронавирусна инфекция в Кюстендилска област, съобщиха от Областния кризисен щаб.

По общини положителните случаи са: Дупница - 33,  Кюстендил - 25, в Бобов дол - 4, в Кочериново и Бобошево има по трима новозаразени, в Рила и Сапарева баня са по два нови случая. Взетите и изпратени за изследване проби през изминалите 24 часа са общо 114. 

21 души са настанени към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в  Дупница. От тях девет са на кислородна терапия, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. В Ковид отделението на МБАЛ "Св.Иван Рилски 2003" – Дупница са настанени за лечение 26 души. Шест от тях са в сравнително стабилно общо състояние, всички останали са в тежко и средно тежко състояние. 

Пациентите в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил към днешна дата са 51. Петима са в доста тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. През изминалото денонощие има  починали петима души – две жени на 76 и 72 години, трима мъже на 88 г., 76 г. и 75 г. Лицата са от община Кюстендил и са имали придружаващи заболявания. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов