Избрани Новини

Нови мерки въвеждат от утре в община Петрич

Отменят всички организирани масови прояви на открито и закрито

Днес на свое заседание Оперативният щаб за предприемане на мерки против разпространението на COVID – 19 в община Петрич взе решение от утре до 30 ноември  включително на територията на община Петрич да се въведат следните допълнителни противоепидемични и ограничителни мерки:

- Да бъдат отменени всички организирани масови прояви на открито и закрито, в т. ч. чествания, сватби, кръщенета, семейни празненства и др.

- Сключването на граждански бракове и кръщенета да се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние и гости в залата до 10 души, но при спазване на физическа дистанция от 2 м, както и всички противоепидемични мерки.

- Затварят се за тренировъчен процес спортна зала „Серафим Бързаков” и зала „Арена Петрич”.

- Преустановяват се всички колективни репетиционни дейности от танцовото, актьорското, музикалното и изобразително изкуство на закрито в общински сгради и читалища.

- Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия със състезателен и тренировъчен характер на закрито се преустановяват.

- Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за всички възрастови групи на открито се провеждат без публика.

- В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.

- Директорите на училища да преустановят достъпа на външни лица до физкултурните салони и спортните площадки в поверените им училища.

- Затварят се клубовете на пенсионера и на инвалида на територията на общината с цел запазване на здравословното състояние на възрастните хора и лица с увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)