Избрани Новини

Почти е готов строежът на новата детска градина "Слънце“ в Банско

Отпуснати са допълнителни 206 700 хиляди лева за асансьор и обзавеждане

Почти е готов строежът на изцяло новата детска градина „Слънце“ в град Банско, като за нейното изграждане правителството на премиера Борисов отпусна нaд 1,2 млн. лева с постановление на Министерски съвет, съобщи депутатът от ПП ГЕРБ Александър Мацурев. Детското заведение е за 4 групи. Градината осигурява съвременни условия и здравословна физическа среда за отглеждане, възпитание и обучение на децата ни. В сградата има обособен лекарски кабинет, занималня, спални помещения и физкултурно-музикален салон, а дворът и площадките са с южно изложение.
Необходимост имаше от допълнително финансиране за изграждане на асансьор и обзавеждане, затова и градината не бе пусната в експлоатация. Щастлив съм да Ви съобщя, че за да покрие тези нужди, правителството на Boyko Borissov чрез Министерството на образованието и науката одобри допълнителни 206 700 хиляди лева от националната Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022, за закупуването и монтажа на съоръжението, като със средствата ще се закупи и необходимото оборудване. Съвсем скоро сумата ще бъде преведена на община Банско и детската градина ще бъде готова да посрещне децата ни, информира депутатът.
Всяко дете има право да играе, да учи и да развива социални умения в сигурна и модерна среда! Това е и основен приоритет в образователните политики на кабинета Борисов. Щастлив съм, че такава среда има и за нашите деца, децата на Банско!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов