В затвора пращат крадец, нападнал и ограбил жена - blagoevgrad.utre.bg

В затвора пращат крадец, нападнал и ограбил жена

19 ноември 2020, 09:14 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

    Общо 2 години ще лежи по 2 присъди

Издърпал от нея златен синджир с вискулка "Сваровски“

Районна прокуратура – Благоевград е постигнала споразумение с А.М., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Двадесет и шест годишният мъж се е признал за виновен за това, че около 17:20 ч. на 12.09.2020 г., на ул.„Полковник Дрангов“ в Благоевград, нападнал шестдесетгодишна жена. Той я хванал за шията, при което й причинил наранявания в дясната част на врата. След това блъснал пострадалата по рамото и тя паднала на земята. Грабителят издърпал от нея златен синджир с вискулка „Сваровски“.

Два дни по-късно извършителят на престъпното деяние е бил задържан. По искане на наблюдаващия делото прокурор му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Стойността на предмета на престъплението възлиза на триста и пет лева.

Страните са се споразумели на А.М. да бъде наложено наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване. Нанесената на жената вреда е изцяло възстановена.

Сключеното споразумение е било одобрено от съда. Подсъдимият ще изтърпи и отложеното наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ по предходна присъда срещу него.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета