Избрани Новини

Кметът на Благоевград не иска да затваря града

Крайната мярка бе предложена заради тревожния ръст на заболелите от коронавирус

Кметът на община Благоевград Румен Томов не е съгласен с предложенията на COVID комисията към Общинския съвет за своеобразно затваряне на града във връзка с разпространението на коронавируса, съобщи БНР.

Благоевград да се затвори за три седмици, считано от понеделник, 23 ноември, като останат да работят само най-важните учреждения и обекти - общински и държавни институции, аптеки, хранителни магазини, банки, е едно от трите решения, които вчера взе специално създадената в помощ на борбата с COVID-19 комисия в Общинския съвет. Предложенията ще бъдат изпратени до Общинския оперативен щаб.

Крайната мярка е предложена заради тревожния ръст на заболелите от коронавирус, които имат нужда от болнично лечение, липсата на свободни легла в лечебните заведения и нарастване на смъртните случаи.

"Досега общинският съвет трябваше да бъде активно ползван в борбата с коронавирусната инфекция. В управлението на този процес в Благоевград няма координация между звена, които могат да свършат много", каза зам.председателят на комисията д-р Владимир Пандев, който е против триседмичния локдаун.

"Безсмислени мерки. Мерки, които още толкова ще затруднят цялата дейност на държавата. И излишна паника", каза той.

"От МВР се изказаха, че не е необходим вечерен час, защото градът и без друго е пуст. Хората от работа се прибират вкъщи", каза кметът на областния център Румен Томов.

Според него пикът на заразата в общината е отминал. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)