Кмет и началник МВР обсъдиха сигурността в община Банско - blagoevgrad.utre.bg

Кмет и началник МВР обсъдиха сигурността в община Банско

19 ноември 2020, 18:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

Иван Кадев прие новия началник на РУ-Банско главен инспектор Кирил Стоянов

Кметът на община Банско Иван Кадев прие новия началник на РУ-Банско главен инспектор Кирил Стоянов. На първата им работна среща бе разгледана средата за сигурност в общината.
В разговора между кмета и началника на полицейското управление бяха засегнати теми за опазване на обществения ред и възможностите за обезпечаване на туристическия сезон, културните и спортните прояви от гледна точка на сигурността.
Кметът Кадев и гл.инспектор Стоянов обсъдиха възможностите за финансиране на допълнителни полицейски сили по време на предстоящия зимен туристически сезон, който започва след три седмици. Присъствието на представители на полицейските служби от Гърция и Румъния в Банско стана традиционно през последните години и, по общо мнение, допринася както за повишаване сигурността на гостите, така и за имиджа на Банско като спокойна и безопасна туристическа дестинация.
Предстоящите месеци ще натоварят силите на реда с допълнителни отговорности заради туристическия сезон, предстоящите състезания за Световната купа по ски, Световното първенство по ски алпийски дисциплини за младежи и не на последно място – предизвикателствата на пандемията. Затова от особена важност е доброто взаимодействие между местната власт и силите на реда, коментира кметът Иван Кадев.
Гл.инспектор Кирил Стоянов е роден през 1984 г. в Бургас. Новият началник на РУ на МВР идва в Банско от отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета