Избрани Новини

Без коли от Шилигарника до хижа "Вихрен” през зимния сезон

Временна забрана ще има за движение и паркиране на пътни превозни средства

Временна забрана ще има за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласен общински път Банско-хижа „Вихрен”. Тя се отнася за участъка между местността Шилигарника и хижата и влиза в сила от днес, като ще продължи да действа до 14-и април 2021 година. По въпросното шосе ще могат да преминават само моторни превозни средства със специален режим на движение, информира kmeta.bg.

Ще се обособи така нареченото „ухо” за обръщане на движението на автомобилите в района на Шилигарника.

Заповедта на кмета на община Банско е по повод писмо на „Юлен” АД в качеството му на концесионер на „Ски-зона с център Банско”. През зимния туристически сезон, в района след първия паркинг в Шилигарника, се пресича на няколко места от съществуващите ски-писти, функциониращи в зимния период от декември 2018 г. до април 2019 г. Поради това може да възникне опасност за сигурността на движението. Този риск съществува до преустановяване функционирането на ски пистите в края на туристическия сезон.

Наред с това, през този период в пътния участък се струпват множество ППС, което води до образуване на задръствания. В резултат на това и предвид метеорологичната обстановка през зимния сезон достъпът на коли на Спешната медицинска помощ, в случай на нужда при инцидент, може да бъде възпрепятстван. Предвид гореизложените обстоятелства възниква опасност за сигурността на движението в посочения пътен участък.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)