Избрани Новини

С 11 снегорина и 3 багера Сатовча бори снега през зимата

Осигурени са и 6 автомобила за опесъчаване

11 трактора, снабдени със снегорини, пуска в битката със снега през зимния сезон Община Сатовча, съобщава kmeta.bg. Осигурени са и 6 автомобила за опесъчаване, както и 3 багера за товарене на необходимите материали за поддръжката на пътищата. 18 души ще опесъчават пътните отсечки, а при необходимост ще бъдат наети допълнително машини и работна ръка. „Направена е необходимата организация, за да създадем нормални условия за работа и за придвижване на жителите и гостите на нашата община през зимата. Утвърден е и План за подготвока и дейности при зимни условия от ноември до март догодина”, увери кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Кметове на населени места ще отговарят за определени райони и пътни отсечки, те ще са във връзка и с дежурния в Общината. Знаят се и депата за складиране на пясък и сол. Приоритетно при паднал сняг ще се чистят пътищата до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции, предприятия, места за оказване на медицинска помощ. После ще се чистят от снега главните и оживените улици в населените места. На банкетите на всички стръмни участъци са поставени купчини с пясък.

Собствениците на фирми, търговски обекти и жилищни сгради са длъжни да почистват тротоарите и пешеходните пътеки в района около тях.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов