Избрани Новини

Жената, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста

Според съда има опасност тя да извърши друго престъпление

Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста, постанови Софийският апелативен съд.

32-годишната жена не се яви в съдебната зала, тя е представлявана от нейния адвокат. Защитникът ѝ Миньо Алексиев обясни, че Кристина Дунчева не е в зала, защото се страхува, че няма да бъде върната обратно и че не се чувства добре.
Адвокатът оспори решението на съда в Благоевград като каза, че мярката ѝ може да бъде по-лека. Според него няма безспорни доказателства, уличаващи Дунчева в престъплението, в което е обвинена. Той поиска да ѝ бъде наложен домашен арест и да ѝ бъде поставена електронна гривна, с която да бъде проследявана.

Прокурорът заяви, че жалбата на Дунчева е неоснователна и подчерта, че са събрани достатъчно доказателства, даващи основание за повдигане на обвинението и налагане на сегашната ѝ мярка.

След съвещанието си апелативните съдии потвърдиха решението на Окръжния съд в Благоевград и приеха, че събраните доказателства на този етап са достатъчни за постановяване на мярката "задържане под стража".

Съдът се съгласи с твърдението на защитата, че обвиняемата няма опасност да се укрие, но смята, че Дунчева има опасност да извърши ново престъпление.

Припомняме, че в четвъртък миналата седмица момче на 5 години и момиче на 3 години бяха открити мъртви в дома си в Сандански. За смъртта им беше обвинена тяхната майка - 32-годишната Кристина Дунчева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)