Избрани Новини

113 са новите случаи на коронавирус в Кюстендилска област

Двама са починали тази сутрин

За изминалите 24 часа новите положителни проби с Ковид-19 в Кюстендилска област са 113. По общини новозаразените лица са: Кюстендил – 43, Дупница – 30, Кочериново – 19, Сапарева баня – 12, Бобов дол – 6, Невестино – двама и един човек в община Рила, информират от Областния кризисен щаб.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница към този час са хоспитализирани 24-ма души. В болницата са настанени за лечение още 64 души с двустранна бронхопневмония. По-голяма част от пациентите са в тежко състояние. Няколко по-леки случаи ще бъдат изписани в рамките на днешния ден.
Лицата, хоспитализирани в Ковид отделението на болницата в Кюстендил, към този час са 79. Трима души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.
29 са пациентите към този час в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница. Тринадесет от тях са на кислород и в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко състояние. До края на деня ще бъдат изписани по-леките случаи.
Жена на 67 г. от община Кюстендил и мъж на 61 г. от община Дупница са починали тази сутрин. Лицата са имали придружаващи заболявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов