Избрани Новини

Нов Център за бездомни кучета ще бъде изграден край Благоевград

Преди 18 години Бойко Гренцке изгражда първия си Приют за бездомни животни

„Нов приют за бездомни животни към Фондация „Център Оскар и Лора-2019“ ще бъде изграден догодина в землището на благоевградското село Логодаж“ – съобщи за Радио Благоевград управителят на Фондацията Бойко Гренцке.

Преди 18 години Бойко изгражда първия си Приют за бездомни животни, наречен Център за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“- Благоевград. Мечтата му е да бъде изграден втори подобен център, но вече към учредената миналата година едноименна фондация. В момента в приюта край Зелен дол се обгрижват около 80  кучета, всичките са обезпаразитени, ваксинирани и нахранени.

За изграждането на новия приют Бойко Гренце разчита, както и досега, на добрите хора, които не спират да му помагат.

„Благодарение на добрите хора вече имаме и автомобил, с който идвам всеки ден да обгрижвам животните. Колата я кара едно момче от приюта, което ми помага, когато той не може, идвам и с таксита. Правя всичко възможно, имам приятели, които ми помагат и за този ангажимент. Има хора, които ми помагат и в Центъра, това са бивши възпитаници на Дома за сираци, които ме познават, на тях им подсигурявам по 5 лева на час или два, в зависимост от работата. По този начин ги уча на хуманно отношение към животните“ – сподели Бойко Гренце.

Вторият център, който той мечтае за изгради, ще се намира в землището на благоевградското село Логодаж, където вече има закупен парцел. Предстои да бъдат изградени помещения за животните – клетки, навеси, ограда, сондаж за водопровод и помещения за майки с малки кученца. Бойко се надява догодина Центърът да бъде готов, затова приканва всички, които биха могли да му помогнат, да го направят, като се свържат с него на Фейсбук страницата на Фондация „Център Оскар и Лора-2019“ или на Центъра за временно пребиваване на пострадали животни „Оскар и Лора“ – Благоевград.

„Благодаря на всички, че до момента, заради Вашата подкрепа, съм такъв добър човек и продължаваме да се борим напред. Искам да се похваля, че от началото на годината досега  имаме осиновени над 30 бездомни кучета, повечето в Европейската общност – Дания, Швеция и други. Чужденците са по-склонни да осиновяват животни, отколкото българите“ – коментира още Бойко Гренцке.

Любопитен факт е, че вече 33-годишният млад мъж е израснал в домове за сираци, два пъти е осиновяван, но и двата пъти е изоставян от осиновителите си.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)