Избрани Новини

Стартира поредният одобрен проект на Община Сатовча "Наше село за нулеви отпадъци“

Предвижда оборудване на еднофамилни къщи с кофи за смесени отпадъци и с кофи за рециклируеми отпадъци

Кметът на община Сатовча д-р. Арбен Мименов подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез подбор BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението и отпадъците“

В основата на проекта е най-успешната в ЕС добра практика за въвеждане на принципа „Замърсителят плаща“ при управлние на битовите отпадъци, а именно „Плащане според количеството отпадъци“.

Демонстрационният проект ще се изпълни в малък мащаб на територията на община Сатовча и предвижда оборудване на еднофамилни/малки многофамилни къщи с кофи за смесени отпадъци с различен обем и с кофи за рециклируеми отпадъци.

Основната цел на проекта е да допринесе за постигане на целите, заложени в Закон за управление на отпадъците чрез въвеждане на мерки за предотвратяване образуването на битови отпадъци и намаляване количеството образувани смесени битови отпадъци.

Проектът е на обща стойност 382 774,02 (триста осемдесет и две хиляди седемстотин седемдесет и четири лева и две стотинки ) и стартира от 8.09.2020 г., като изпълнението на всички заложени дейности трябва да приключи на 8.08.2022 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов