Детска градина в Петрич работи за децата на медиците - blagoevgrad.utre.bg

Детска градина в Петрич работи за децата на медиците

30 ноември 2020, 15:32 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Петрич

Детската млечна кухня продължава да работи

ДГ №3 „Слънце“ в Петрич започна да работи извънредно за децата на лекари, медицински сестри и санитари, работещи в МБАЛ „Югозападна болница“.

Целта на решението, взето от общинското ръководство, е да се помогне в сложната ситуация днес, за да могат медицинските специалисти спокойно да изпълняват служебните си задължения – да се грижат за настанените пациенти.

ДГ№3 „Слънце“ се намира в центъра на града и непосредствено до Детска млечна кухня, която продължава да работи. В тази кухня ще се приготвя и храната за децата на медицинските специалисти, които ще посещават градината. Първите деца днес бяха приети.

„Правим всичко възможно като общинско ръководство да подкрепим хората на първа линия в пандемията, защото имаме огромна нужда от техния професионализъм и всеотдайност“, е позицията на Община Петрич.
Междувременно днес се провеждат индивидуални срещи с медицинските сестри и фелдшери от детското и училищно здравеопазване, които ще полагат грижи в социалните центрове и при желание в отделенията на МБАЛ „Югозападна болница“, база Петрич.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета