Избрани Новини

116 ученици участваха в областния конкурс на Окръжен съд - Кюстендил

Темата бе "Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“

Над 120 творби и 116 участници бележат Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница. По темата работиха ученици от 11 училища в общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Най-голяма бе конкуренцията във възрастовата група 1 - 4 клас.

Церемонията по награждаването на призьорите в конкурса ще се състои на 2-ри декември -  денят, в който е открита сегашната сграда на Съдебната палата в Кюстендил и на 3-ти декември в Съдебната палата в Дупница. Начален час 13.30 ч.

Изложба с наградените творби в двете направления „Литературно творчество“ и „Изобразително изкуство“ вече краси фоайето на 2-рия етаж на Съдебната палата в Кюстендил.

Областният конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“ е част от образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2020/2021 г. Конкурсът е посветен на 40-та годишнина от откриването на сегашната сграда на Съдебната палата в Кюстендил /2.12.1980 г./, в която се помещават Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил.

Целта на конкурса е да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)