Избрани Новини

Валидираха пощенско-филателно издание "140 години български лев и 135 години български банкноти“

Представлява специален пощенски блок от 1 пощенска марка в тираж 3 600 броя с номинал 1 лв.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки, почетният председател на Съюза на българските филателисти Симеон Сакскобургготски и председателят на СБФ Спас Панчев валидираха пощенско-филателно издание на тема „140 години български лев и 135 години български банкноти“. То представлява специален пощенски блок от една пощенска марка в тираж 3 600 броя, с номинал 1.00 лв.
Художничката на проекта за блока Люба Томова при оформяне на изданието е използвала фрагменти от знакови български банкноти - лъв от първата банкнота на Княжеството от 1885 г., портрет на Негово Величество цар Симеон Втори от банкнотата от 200 лева в употреба от 1943 до 1947 г., както и характерен сюжет от една от най-често и най-дълго употребяваните банкноти през втората половина на миналия век – 2 лв. от 1962 г.
„Това е първото пощенско-филателно издание у нас, посветено на темата „Банкноти“. Тема, която сближава най-популярното хоби на съвременния свят – филателията с бонистиката или събирането на банкноти като колекционерски обект“ , каза по време на церемонията главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки и пожела успех на новото издание.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)