Община Сандански предприема нови мерки в подкрепа на бизнеса - blagoevgrad.utre.bg

Община Сандански предприема нови мерки в подкрепа на бизнеса

01 декември 2020, 17:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Сандански

Частично и пълно освобождава от наеми и такси на общински терени през декември и януари

По предложение на кмета на община Сандански Атанас Стоянов, Общинският съвет одобри въвеждането на нови икономически мерки, които да подпомогнат гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка.

Всички наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост, с преустановени посещения на обектите в тях, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването /заведения за хранене, питейни заведения и др./, се освобождават от заплащане на наеми и такси за целия месец декември. А за месец януари 2021 г. дължимите наемни цени на същите обекти се намаляват с 50 %.

Облекченията обхващат и всички наематели на общински жилища и лекарски кабинети, намиращи се в общински имоти на територията на община Сандански, като те се освобождават от заплащане на наемната цена за период от два месеца /декември и януари/.

Икономическата подкрепа е предвидена и за всички останали наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост /кооперативен пазар, животински пазар, ГУМ, временни търговски обекти и други на територията на цялата община Сандански/, за които наемната цена също е намалена с 50 % за двата месеца – декември и януари.

Стремежът на община Сандански е чрез въведените мерки да бъде солидарна с трудностите в един от най-засегнатите сектори – туризъм, търговия, услуги, производство и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета