Избрани Новини

Ново пътно платно на кръстовище за селата от район Подгорие

Благоустроява се ул."Самуилова крепост“ в село Ключ

Кметът на общината Димитър Бръчков предложи при актуализацията на бюджета за годината да се предвидят средства за изграждане на допълнително платно и оформяне на кръстовището, образувано от четвъртокласния път към селата в Подгорието и новоизградения път към с.Беласица. Предложението получи преди това подкрепата и от кметове на подгорски села, които настояха за реконструкция на кръстовището, което е Т-образно, с цел да бъде безопасно. Кметът изрази благодарност към съветниците, които подкрепиха пренасочването на средства от общинския бюджет за разширението на пътя.

„Технически ще се осигури възможност за престрояване, ще бъде обезопасено, защото участъкът е с предпоставки за инциденти. Смятам, че това решение вече ще направи завършен целия ни проект за основен и алтернативен маршрут от и за селата в район Подгорие“, коментира кметът Димитър Бръчков. Градоначалникът допълни, че след приключване на всички процедури и обжалванията на поръчката за благоустрояване на ул.„Самуилова крепост“ в село Ключ, работата там също е започнала. Тази улица при дъждовно време има сериозни свличания и е трудна за движение. Този проблем сега ще бъде решен. Според проекта улицата ще бъде бетонирана, ще се подмени и водопровод. „Това е методика в работата, която установихме още преди три години, защото искаме, когато се подобри състоянието на дадена улица, да няма опасност от аварии по водопровода, което да налага нейното разкопаване. На същата улица ще бъде изградена също отводнителна решетка с дължина 7 метра“, уточни кметът.

В село Ключ за ремонта на ул.„Самуилова крепост“ е заделено собствено бюджетно финансиране в размер на 54 166 лв.

Приключена е и улицата в село Дрангово, която също влезе при актуализацията на бюджета по предложение на кмета Димитър Бръчков. Там ситуацията също беше също много тежка при дъждове. Изпълнението на обектите по капиталовия списък – първоначален и след актуализацията вече е на финален етап. „Наясно съм, че може да се направи още много по отношение на улиците в града и селата и продължаваме да работим в тази посока, според бюджета и външното финансиране, което успяваме да защитим“, коментира кметът Бръчков. Продължава изграждането на новата ограда на градския парк, предстои довършването и на новите сондажи, чрез които ще се обезпечи водоснабдяването в Петрич и селата Митиново, Дрангово и Ръждак. Общината кандидатства и с проекти във ВиК сектора, за които се чака одобрение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)