Избрани Новини

Коледната елха на Благоевград ще засияе празнично

Мотото е "На Коледа се случват чудеса! Вярвай! Обичай! Помагай!“

За разлика от предишни години и поради въведените временни противоепидемични мерки на територията на страната от 27.11. до 21.12. и с оглед здравето и безопасността на благоевградчани, този път няма да има официална програма, а само запалване на коледните светлини.
Мотото, с което тази година Община Благоевград призовава жителите и гостите на града към сплотеност и добрина, е ,,На Коледа се случват чудеса! Вярвай! Обичай! Помагай!“
Емблематичната пощенска кутия на Дядо Коледа ще бъде поставена на 3. декември под елхата на пл.,,Георги Измирлиев“, в която децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци от белобрадия старец. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град инж.Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания.
От 10. декември до 23. декември в специално обособена коледна къщичка пред Общината ще се състои благотворителен коледен базар на социалните услуги. Благоевградчани ще могат да се да закупят коледни подаръци, изработени от потребителите на социалните услуги.
На 23. декември в 18:00 ч. на пл.,,Георги Измирлиев“ № 1 Община Благоевград ще зарадва предколедно жителите и гостите на областния център с богата празнична програма и много изненади.
През месец декември 2020 г. Община Благоевград стартира благотворителна кампания ,,Крила за Микаела!“ Тази година се обединяваме в помощ на едно дете, което има нужда от нашата подкрепа. Микаела Миткова е на 13 години, страда от ДЦП, с установено трайно увреждане, липса на двигателни възможности и с нарушени психо-социални функции. Сумата, необходима за рехабилитацията на Микаела, е непосилна за семейството й. Да дариш надежда на дете и семейството му, когато имат неистова нужда, това е невидимата, но съществуваща истинска човешка любов! Поставени са дарителски кутии в Информационния културен център, във фоайето на Общината и касата на Драматичния театър. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или направи превод по следната банкова сметка, открита за лечението на Микаела.
,,ОББ АД“
IBAN: BG 49UBBS80021080823040
BIC: UBBSBGSF



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)