ДФЗ изплати над 184 хил.лева на стопаните за борба с доматения молец - blagoevgrad.utre.bg

ДФЗ изплати над 184 хил.лева на стопаните за борба с доматения молец

02 декември 2020, 10:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ДФЗ

Средствата са преведени на 78 земеделски производители

ДФ „Земеделие“ изплати над 184 хил.лв. (184 118 лв.) по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец - Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“. Средствата са преведени на 78 земеделски производители.

Периодът, в който стопаните имаха възможност да кандидатстват по схемата, продължи от 9 март до 30 септември 2020 г. , а в срок до 30 октомври кандидатите трябваше да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти и средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец.

ДФ „Земеделие“ изплаща с 15 дни по-рано помощта.

Подпомагането има за цел да компенсира разходите на оранжерийните зеленчукопроизводители, направени за продукти за растителна защита срещу миниращия молец - Tuta absoluta.

Припомняме, че за настоящата година бюджетът по това направление е 500 хил. лева. Размерът на субсидирането покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя, не може да надхвърля сумата от 2500 лв./хектар с ДДС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета