Светът отбелязва Деня на хората с увреждания - blagoevgrad.utre.bg

Светът отбелязва Деня на хората с увреждания

02 декември 2020, 18:30 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

Община Банско полага усилия да създава условия и среда без дискриминация

На 3 декември светът отбелязва Деня на хората с увреждания. През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява тази дата за Международен ден на хората с увреждания.
Стремежът към повишаване качеството на живот, социализация и достойнство на хората със специални потребности е мисията на съвременното ни общество. Ние, като част от него, ги приемаме като равнопоставени, пълноправни и пълноценни хора.
Община Банско полага усилия да създава условия и среда без дискриминация, а с уважение към различността. Приоритет в общинската социална политика е чрез грижата и подкрепата на уязвимите групи да бъдат спазени всички техни общочовешки права: право на труд, право на образование, право на личен живот, право на избор и достъп до информация, качествено здравеопазване и др.
Община Банско е горда с факта, че има изградена добре развита мрежа от социални услуги – резидентна грижа и услуги в общността, подкрепа за деца, младежи и възрастни хора в домашна среда. Подкрепата за децата с увреждания е чрез приобщаващо и интегрирано образование във всички масови училища и детски градини в община Банско. Осигурена е трудова реализация, заетост и професионално развитие в различни сектори, според възможностите на хората с увреждания.
Международният ден на хората с увреждания е повод да направим равносметка за постигнатите досега успехи, но и за проблемите, чието решение търсим заедно като общество - в името на достойния живот на съгражданите ни със специални потребности.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета