Доброволците – част от героите днес! - blagoevgrad.utre.bg

Доброволците – част от героите днес!

02 декември 2020, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ВМА

Отличие от БЧК получи благоевградчанинът д-р Ивайло Богомилов

Освен с COVID-19, през 2020 година медиците се „сблъскаха” с огромни дози съпричастност, отдаденост, търпение, позитивизъм, съдействие и разбиране от страна на десетки доброволци. Съчетано с дисциплината и реда във ВМА, се „роди” мощен „отряд”, който солидарно се изправи срещу невидимия враг.

Доброволчеството е ценно за всички, защото всеки дава нещо от себе си, всеки участва в промяната на обществото. А в сегашната ситуация – помага при спасяването на животи.

Този подвиг не остава незабелязан. В Деня на ВМА сърдечни благодарности към всички доброволци отправи началникът на Академията генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Той благодари за безценната помощ на стотиците, които от началото на пандемията се отзовават в помощ на екипите на първа линия.

Отличие получи и д-р Ивайло Богомилов от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната – човекът, който се нагърби с нелеката задача да координира този „отряд”, който се грижеше точните хора да бъдат на точното място в точното време и да дават максимума от себе си. Наградата е от най-голямата доброволческа организация в България – БЧК, а самият д-р Богомилов, който в момента също се грижи за пациенти с коронавирус, казва, че това е признание за всички доброволци във ВМА, които за последните 10 месеца създадоха силна и сплотена общност. Д-р Богомилов е от Благоевград.

Всеки, който желае да стане част от нея, може да го заяви на е-mail: dobrovolecvma@gmail.com, като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка.Коментари (1)

Потребител
Ани
Те са героите днес, не лекари и сестри, които оставят хората да умират по стълбищата, получават надбавки над заплатите, мъкне им се топъл обяд или вечеря, като че ли отиват не да работят, ада плюскат! Герои са доброволците, които стотинка не получават, а рискуват също здравето си! Поклон пред вас, мили хора! Поклон!
02 декември, 22:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета