Избрани Новини

Деца рисуват за медиците на първа линия

Ученици изпратиха видео послание и рисунки за медицинския персонал в МБАЛ Разлог

Ученици от четвърти "б" клас от НУ "Св.св. Кирил и Методий" в Разлог подготвиха и изпратиха изключително вдъхновяващо видео послание и специални рисунки за медицинския персонал в МБАЛ Разлог, които самоотвержено и посветено вече 9 месеца се грижат всеотдайно за болните от Ковид 19, предаде БНР. С много старание и ентусиазъм с неподправена детска искреност четвъртокласниците с класен ръководител Теодора Грънчарова отправиха своите топли и мили думи за хората в бяло - лекари, сестри, санитари, които спасиха стотици човешки животи през изминалите месеци.
"Голямото е в малките неща! В трудните дни да усетиш подкрепа, да срещнеш радостта в очите на хората, да се насладиш на приятни моменти, споделени с близки и приятели... Какво му трябва на човек? Възможно ли е в тази пандемия да сме щастливи? Да, възможно е! Защото ние, учениците от 4 "б" клас сътворихме, макар и малка радост за лекари, медицински сестри, санитари и болни, които се борят с безмилостния вирус в нашата болница! Искаме да изкажем благодарност на целия медицински персонал за огромните усилия, които полагат всеки ден! "Ние вярваме във Вас. Ние знаем, че ще се справите. Ние Ви подкрепяме. Благодарим Ви, за усилията, които полагате. Бъдете здрави"!
Д-р Ваня Крънчева, специалист-пулмолог и фитизиотерапевт в МБАЛ – Разлог, която е сред лекарите на първа линия, наричат я още "Ангел в бялата престилка", изказа огромна благодарност за учениците и тяхната класна ръководителка Теодора Грънчарова:
Благодаря ви за подкрепата ,мили деца! Струва си да продължим напред и да се борим за по-добри и щастливи времена, щом има деца като вас ! Благодаря на госпожа Теодора Грънчарова, че възпитава своите ученици да бъдат смели, съпричастни и добри. Добротата ще спаси света и аз вярвам в това. Бъдете здрави,любознателни, преследвайте и сбъдвайте мечтите си!"
Като истинско чудо по Коледа и във време на пандемия, когато се нуждаем от чудеса, и този мил жест от страна на децата е изключително вдъхновяващ и показва, че когато децата имат насреща си наистина учител-будител, който ги вдъхновява за знания и добри дела, светът има своето добро бъдеще.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)