Избрани Новини

Общинският съвет в Банско одобри актуализирания бюджет 2020

Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил.лв. за закупуване на кухненски асансьор

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет за 2020 г., стана ясно от решението на общинските съветници, които днес проведоха редовното си заседание.
Те одобриха решение, с което се освобождават от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са предприятия и институции, които от 13 март 2020 г. са преустановили за определен период от време работа по време на пандемията по заповед на министъра на образованието, министъра на здравеопазването, РЗИ и други здравни органи.
Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 хил.лв. за закупуване на кухненски асансьор. Решението на съветниците е в резултат на молба за съдействие от страна на ръководството на болницата.
Съветниците приеха промяна в правилника за работа на ОбС, която им дава възможност при определени обстоятелства, да провеждат заседанията си неприсъствено.
В съответствие със Закона за защита от шума в околната среда беше актуализирана наредбата за търговска дейност на територията на община Банско. Претърпя промени и наредбата за платеното почасово паркиране в курортната зона на Банско и по определени улици в Добринище. Влизането в сила на режима за платено паркиране за всяка конкретна зона ще се обявява със заповед на кмета на община Банско.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)