Избрани Новини

Банско пред новия зимен сезон: Пуснаха кабинковия лифт

В планинския град очакват студенти за 8-Ми декември

В Банско вече работи кабинковият лифт. От Съюза на туристическия бизнес в града изразиха надежда, че за Коледа и Нова година в курорта ще има повече туристи. Много местни хотелиери са вложили сериозни инвестиции, за да изпълнят необходимите мерки за безопасност заради пандемията. В планинския град очакват и студенти за 8-ми декември, макар и значително по-малко в сравнение с минали години, информира БНТ.

Георги Думанов е собственик на хотел с 80 легла, към който има и механа с двойно повече места. Предприел е всички необходимо за осигуряване на безопасни условия за гостите си. Очаква да види дали ограничителните мерки в страната ще бъдат смекчени след 21 декември и дали ще отворят заведенията.

"Много от хотелите няма изобщо да отварят, доколкото знам, за целия сезон, но другите колеги са в готовност - кой с намален персонал, кой с пълен персонал. Остава ни надеждата за един що годе успешен сезон", каза хотелерът.

Надежда за добра посещаемост на курорта след 21 декември изрази и Рая Кунева от Съюза на туристическия бизнес в града. "Голяма част от колегите се подготвяме за Коледните празници. Все още сме в ремонт, защото адаптираме нашите обекти спрямо изискванията, защото всички са заинтересовани да бъде една безопасна година, безопасен сезон за всички", каза тя.

По думите ѝ през миналата седмица резервациите за коледните и новогодишните празници са били по-плахи, но сега се наблюдава известно раздвижване. "Хората вече си планират празниците, има повече запитвания и съответно и повече резервации, дори не само от българи - и съседни балкански страни", каза Рая Коева.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки в Банско заработи и кабинковият лифт.

"От другата седмица предполагам, че ще пуснем и някои писти в планината за скиори", каза Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зона - Банско.

Заради ограничителните мерки групите от обучаващи се скиори в ски училището ще бъдат до 10 човека, каза още Обрейков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов