Избрани Новини

Студенти движат с електрически тротинетки в Благоевград

Първоначално са позиционирани 20 тротинетки от серията Hobo 1.0

Първите електрически тротинетки са паркирани в кампуса на Американския университет в Благоевград, информира kmeta.bg. Те са на българския микромобилити стартъп Hobo. Патньорството стартира тази седмица. Първоначално са позиционирани 20 тротинетки от серията Hobo 1.0, които доказано са минали всички тестове за качество и безопасност. Те ще са специално брандирани с логото на висшето учебно заведение. Обособени са и брандирани 5 паркоместа в района на кампуса, където всяка сутрин ще бъдат електрическите тротинетки. Потребителите ще могат да се възползват от услугата и извън районите на кампуса и университета, но паркирането ще може да се осъществи само на локациите, които са ясно обозначени в приложението.

Предвид пандемията компанията е изградила вътрешен стандарт за качеството на предлаганата услуга, който включва и ежедневно дезинфекциране. По този начин се предлага алтернативен и екосъобразен метод на придвижване, който отговаря на противоепидемичните изисквания за спазване на дистанция и дезинфекция.

Пилотното партньорство с АУБ ще покаже нагласите за използването на подобен вид услуга в града от страна не само на студентите. Това от своя страна ще даде възможност за постепенно увеличаване на броя тротинетки, от които да се възползват жителите на Благоевград през топлите месеци на следващата година. Потенциалното разкриване на нови работни места на локално ниво също е една от целите, заложени от компанията за 2021 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов